Bulharská babička pestovala marihuanu, ide do väzenia

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 14:46 • 2 min
Bulharská babička pestovala marihuanu, ide do väzenia

SOFIA - Bulharský súd odsúdil 80-ročnú ženu na viac ako poldruha roka vo väzení za pestovanie marihuany, informovala dnes tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Rozsudok vyvolal rozhorčenie, pretože staršia pani z dediny na juhozápade Bulharska - z oblasti medzi Macedónskom a Gréckom - pocítila celú ťarchu zákona. K mocným drogovým obchodníkom a pašerákom sú súdy údajne zhovievavé. Babičkin obhajca tvrdil, že rastliny kanabisu sa na okraji ženinho pozemku našli preto, lebo ich tam niekto zahodil a ona ich považovala za burinu.

Polícia však tvrdila, že u obvinenej ženy nezhabala len rastliny, ale aj semená a pripravené korene. Babička pripustila, že sa do pestovania pustila z finančnej núdze, podobne ako mnohí ďalší dôchodcovia. Dedinčania však tvrdili, že iba chcela chrániť vnuka, ktorý v skutočnosti marihuanu pestoval.

V tom istom bulharskom regióne odsúdili na tri roky väzenia za pestovanie marihuany aj dedinského kňaza. Po niekoľkých dňoch ho však prepustili, pretože sa mu zhoršil zdravotný stav.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies