Bulhari hlasujú v referende a komunálnych voľbách

NETKY.SK • 25 Október 2015, 09:52 • 2 min
Bulhari hlasujú v referende a komunálnych voľbách

SOFIA - Približne šesť miliónov bulharských voličov rozhodne dnes v referende o možnosti zavedenia elektronického hlasovania. Okrem toho si Bulhari zvolia nových starostov a členov miestnych zastupiteľstiev po celej krajine, uviedla v sobotu agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V najchudobnejšom členskom štáte Európskej únie sa o tieto funkcie uchádza dovedna 42.000 kandidátov.
V hlavnom meste Sofii bojuje o znovuzvolenie starostka Jordanka Fandakovová zo strany Občania za európsky vývoj Bulharska (GERB) premiéra Bojka Borisova. Ak získa druhý mandát, chce rozšíriť metro v metropole s 1,3 milióna obyvateľmi a zmodernizovať celú infraštruktúru Sofie.


Bulharský rozhlas v piatok uviedol, že vo voľbách starostov a obecných rád ide v prvom rade o to, kto bude rozhodovať o využití 2,3 miliardy eur z eurofondov.


Prieskumy verejnej mienky sa na rozdiel od parlamentných či prezidentských volieb nekonali, informovala tlačová agentúra DPA.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies