Bulhari, Chorváti, Maďari a Rakúšania si budú vymáhať pokuty v doprave

NETKY.SK • 12 Október 2012, 06:46 • 2 min
Bulhari, Chorváti, Maďari a Rakúšania si budú vymáhať pokuty v doprave

Bulhari, Chorváti, Maďari a Rakúšania si budú vymáhať pokuty v doprave - Politika Dohoda, ktorá sa zrodila na ministerskej konferencii Salzburského fóra, sa týka pokút v hodnote nad 50 eur. Predstavitelia rezortov vnútra Bulharska, Chorvátska, Maďarska a

slovakia

left justify in out

img

Dohoda, ktorá sa zrodila na ministerskej konferencii Salzburského fóra, sa týka pokút v hodnote nad 50 eur.

Predstavitelia rezortov vnútra Bulharska, Chorvátska, Maďarska a Rakúska dnes v severomaďarskom Egri podpísali dohodu, v zmysle ktorej od začiatku budúceho roka budú môcť miestne orgány vymáhať pokuty za dopravné priestupky od občanov dotknutých krajín. Informovala o tom maďarská tlačová agentúra MTI.

Dohoda, ktorá sa zrodila na ministerskej konferencii Salzburského fóra, sa týka pokút v hodnote nad 50 eur. 

Rakúska spolková ministerka vnútra Johanna Mikl-Leitnerová zdôraznila, že Salzburské fórum, ktoré založili z rakúskej iniciatívy na prelome tisícročia, je jedno z najdôležitejších fór vnútornej bezpečnosti v Európe.

Eurokomisárka pre vnútorné záležitosti Cecilia Malmströmová dodala, že Salzburské fórum nekonkuruje celoeurópskej spolupráci, je však príkladom toho, že v záujme prehĺbenia integrácie je možné pokročiť aj v malých skupinách.

Srbský premiér a zároveň minister vnútra Ivica Dačič konštatoval, že štáty dokážu iba spoločnými silami účinne potláčať kriminalitu, korupciu, ilegálnu migráciu a prevádzačstvo.

Na podujatí boli prítomní aj zástupcovia ministra vnútra Chorvátska a Bulharska Nebojsa Kirigin a Veselin Vuchkov, ktorí pripomenuli nutnosť zvýšenie bezpečnosti na cestách v Európe a vzájomnú výmenu informácií.

Salzburské fórum je zoskupenie ministrov, ktorého poslaním je spoločne riešiť otázky z oblasti vnútorných vecí. Do jeho práce sa zapájajú okrem uvedených krajín aj šéfovia rezortov vnútra Česka, Poľska, Slovenska a Slovinska. Fórum tiež predstavuje most, ktorý spája EÚ a nečlenské štáty východnej a juhovýchodnej Európy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies