Bulhari chcú žalovať nelegálnych migrantov, ktorí mali spôsobiť lesný požiar

NETKY.SK • 7 September 2016, 19:17 • 2 min
Bulhari chcú žalovať nelegálnych migrantov, ktorí mali spôsobiť lesný požiar

SOFIA - Bulharské úrady plánujú podať žalobu na skupinu nelegálnych migrantov, ktorí podľa nich v oblasti pri hranici s Tureckom spôsobili lesný požiar. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie starostu bulharského pohraničného mesta Malko Tarnovo.

slovakia

left justify in out

Členovia medzičasom zadržanej 17-člennej skupiny údajne založili v utorok v lese oheň, aby si na ňom pripravili jedlo, potom však zaspali, pričom ho nechali ďalej horieť. Pri silnom vetre a teplote vzduchu okolo 30 stupňov Celzia sa plamene rýchlo rozšírili.

 

Vyšetrovatelia našli pri ohnisku bundu, ktorá podľa medializovaných informácií patrí jednému zo zadržaných migrantov, ktorí nelegálne vstúpili na bulharské územie z Turecka.

 

"Voči utečencom musí byť teraz vyvodená zodpovednosť," povedal starosta Ilijan Jančev pre bulharský štátny rozhlas. Podanie žaloby proti migrantom sa očakávalo ešte v priebehu dneška. Bulharsko momentálne rozširuje oplotenie na hranici s Tureckom, aby zabránilo ďalšej nelegálnej migrácii po tejto trase.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies