Buldozér naložený výbušninami zabil siedmich irackých vojakov

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 16:14 • 2 min
Buldozér naložený výbušninami zabil siedmich irackých vojakov

BAGDAD - Sedem irackých vojakov zahynulo dnes po tom, ako militant z extrémistickej organizácie Islamský štát vyhodil neďaleko mesta Hadítha do vzduchu buldozér naložený výbušninami. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hadítha a neďaleká priehrada ležia v jednej z mála častí najväčšej irackej provincie Anbár kontrolovaných jednotkami vernými šiitmi vedenej vláde v Bagdade, ktoré islamisti v máji vytlačili z provinčnej metropoly Ramádí.
     

Príslušníci irackých bezpečnostných zložiek uviedli, že neďaleko Hadíthy zničili streľbou ďalšie štyri vozidlá, ktoré boli podľa nich takisto naložené výbušninami, pričom sa im ich podarilo zneškodniť skôr, ako sa dostali k cieľu. Dnešný koordinovaný útok je súčasťou eskalácie bojových operácií Islamského štátu počas posledných dní moslimského pôstneho mesiaca ramadán. 
     

Hovorca IS abú Muhammad Adnání vyzval pred dvoma týždňami stúpencov tejto militantnej organizácie, aby zintenzívnili útoky na kresťanov, šiitov a sunnitov bojujúcich po boku Spojenými štátmi vedenej koalície, pričom spomenul práve mesto Hadítha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies