Bukata má výrastok na päte, ale nechce pauzovať tri mesiace

NETKY.SK • 17 Február 2015, 17:36 • 2 min
Bukata má výrastok na päte, ale nechce pauzovať tri mesiace

BRATISLAVA - Futbalista MFK Košice Martin Bukata odohral na hernom sústredení v Turecku pred začiatkom jarnej časti sezóny 2014/2015 iba jeden zo štyroch prípravných stretnutí mužstva - hneď ten prvý proti poľskému Bialystoku (1:2).

slovakia

left justify in out

V ďalších dueloch mu zabránilo nastúpiť zranenie, a tak ostatné tri súboje v "krajine polmesiaca" už mohol sledovať len ako divák.

 

"Obnovilo sa mi zranenie päty. Mám na nej výrastok, ktorý mi tlačí na achilovku. Keď si obujem kopačky, poriadne to bolí," citoval web fortunaliga.sk slová mládežníckeho reprezentanta SR a člena bývalej úspešnej "dvadsaťjednotky" trénera Ivana Galáda. Spomenutý výrastok by si Bukata mohol nechať odstrániť aj chirurgicky. "To áno, ale pauzoval by som minimálne tri či štyri mesiace, a to nechcem." 

 

Napriek zdravotným patáliam zostal 21-ročný stredopoliar (nar. 2. októbra 1993) v Turecku s košickým kolektívom. "Absolvoval som tréningy, snažil som sa zapájať do nich čo najviac, no pravdupovediac, viac som sa dával dokopy ako hral futbal," priznal Martin Bukata. S hrou spoluhráčov bol košický rodák spokojný, hoci hráči MFK zo štyroch duelov na hernom sústredení nevyťažili ani jedno víťazstvo. "Ukázali sme, že sme kvalitný tím a takisto sme dostatočne zohratí. Myslím si, že aj trénerovi sa naše výkony páčili. Zlepšiť sa už tradične musíme v zakončení, to je naša najväčšia bolesť už dlhé roky." 

 

Ako je známe, v 7. tíme jesennej časti najvyššej slovenskej súťaže nastala počas zimnej prestávky zmena na poste kormidelníka: českého lodivoda Radoslava Látala nahradil Marek Fabuľa. "Každý tréner má svoje špecifiká a aj nový kouč priniesol do našej hry iné prvky. Nebudem ich však spomínať, aby som nič neprezradil," uzavrel Martin Bukata. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies