Buju Banton dostal možnosť odvolať sa voči rozsudku

NETKY.SK • 21 August 2014, 10:14 • 2 min
Buju Banton dostal možnosť odvolať sa voči rozsudku

GEORGIA - Jamajský reggae spevák Buju Banton, ktorý si v americkom štáte Georgia odpykáva desaťročný trest odňatia slobody za úmysel prechovávania a distribúcie kokaínu, dostal možnosť odvolať sa proti rozsudku.

slovakia

left justify in out

Charles Ogletree, právnik a profesor pôsobiaci na Harvardovej univerzite, ktorý prebral Bantonov prípad vo februári, uviedol, že odvolací súd v Atlante súhlasil s novým pojednávaním. Jeho termín však zatiaľ nie je známy.

 

Štyridsaťjedenročného Bantona zatkli 10. decembra 2009 v Miami a obvinili ho z úmyslu prechovávania a distribúcie kokaínu. Drogy chcel podľa prokuratúry spevák kúpiť od dílera, ktorý spolupracoval s políciou. Súd s Bantonom sa začal v septembri 2010, sudca James Moody však vyhlásil proces za zmätočný po tom, čo sa porotcovia dvakrát nedokázali jednotne vyjadriť. V novembri toho istého roka speváka prepustili z väzby, pričom syn Boba Marleyho Stephen ako kauciu za Bantona založil svoj dom. Počas druhého procesu ho porota vo februári 2011 uznala vinným z úmyslu nákupu a následnej distribúcie kokaínu, z držby strelnej zbrane v súvislosti s predajom drog a použitia telefónu na uskutočnenie predaja drog. Zbavila ho iba obvinenia z pokusu o nákup kokaínu s úmyslom jeho distribúcie. Podľa pôvodného rozsudku by mal spevák zostať za mrežami do januára 2019. 

 

Buju Banton, vlastným menom Mark Anthony Myrie, sa pohybuje na hudobnej scéne od roku 1986, pričom o rok neskôr vydal svoj prvý singel The Ruler. Jeho debutový album Stamina Daddy sa dostal na trh v roku 1992, pričom v tom istom roku vydal aj druhú štúdiovku Mr. Mention. Nasledovali albumy Voice Of Jamaica (1993), 'Til Shiloh (1995), Inna Heights (1997), Unchained Spirit (2000), Friends For Life (2003), Too Bad (2006), Rasta Got Soul (2009) a Before The Dawn (2010). Za posledný menovaný získal v roku 2011 cenu Grammy v kategórii najlepší reggae album. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona