Bujaré oslavy lunárneho nového roka vo Vietname: Na cestách zahynuli stovky ľudí

NETKY.SK • 15 Február 2016, 09:18 • 2 min
Bujaré oslavy lunárneho nového roka vo Vietname: Na cestách zahynuli stovky ľudí

HANOJ - Vietnamské úrady hlásia stovky úmrtí v dôsledku dopravných nehôd počas deväťdňových sviatkov lunárneho nového roka. Národná komisia pre bezpečnosť dopravy zaznamenala medzi 6. a 14. februárom 408 nehôd, ktoré si počas tohto hektického vietnamského sviatku vyžiadali 300 životov a 380 zranení.

slovakia

left justify in out

Tohtoročná bilancia je nižšia, než tomu bolo vlani. Úrady totiž počas sviatočného obdobia v roku 2015 zaregistrovali 317 obetí, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá. Na cesty za účelom návštevy príbuzných sa počas osláv lunárneho nového roka vydáva vo Vietname mnoho z 90 miliónov jeho obyvateľov.


Tragickú bilanciu dopĺňajú aj úmrtia v dôsledku potýčok, ktoré pripravili v tomto krátkom období o život 13 ľudí a vyžiadali si hospitalizáciu ďalších 5100 osôb. Podľa vietnamských sociológov nie sú bitky počas osláv lunárneho nového roka "ničím novým", pričom niekedy v týchto prípadoch zohráva negatívnu úlohu aj alkohol.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies