Bugár vyzýva ľudí k poctivej účasti: Ignorácia volieb môže pomôcť extrémistom

NETKY.SK • 17 Október 2017, 16:33 • 2 min
Bugár vyzýva ľudí k poctivej účasti: Ignorácia volieb môže pomôcť extrémistom

BRATISLAVA - Ľudia by mali ísť v novembri voliť predsedov a poslancov svojich krajov. Majú tak možnosť povedať, aký chcú mať svoj kraj. Ignorácia volieb môže pomôcť extrémistom. Pre TASR to povedal podpredseda Národnej rady SR a predseda Mosta-Híd Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

"Ľudia by určite mali ísť voliť. Treba využiť možnosť ísť voliť a povedať, aký chceme svoj kraj. Ak nejdeme voliť, dávame priestor tým, ktorí volia extrémistov. A to je nebezpečné," zdôraznil Bugár.

 

Za tradične nízkou volebnou účasťou vidí to, že vyššie územné celky sú umelo vytvorené, vzdialené ľuďom a občania veľmi nevedia, čo vlastne kraje robia. "Ľudia sa s nimi nezžili," poznamenal.

 

Je podľa neho otázne, či vyššie územné celky, ako ich poznáme dnes a ako ich dnes ľudia nechápu, majú takto zmysel. Bol by preto za otvorenie diskusie o zmene územnosprávneho členenia Slovenska.

 

Krajské voľby budú v sobotu 4. novembra. Predsedov a poslancov ôsmich samosprávnych krajov si budeme na Slovensku voliť piatykrát. Doteraz sme volili v rokoch 2001, 2005, 2009 a 2013. Prvýkrát bude voľba predsedov krajov jednokolová, doteraz sa volili v dvoch kolách. Za predsedu bude zvolený kandidát, ktorý získa najviac platných hlasov.

 

Tentoraz nebudú krajskí predsedovia a poslanci zvolení na štyri roky ako doteraz, ale na päť. Ide o jednorazové opatrenie, vďaka ktorému sa následne v roku 2022 budú voľby do VÚC konať v rovnakom čase ako samosprávne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona