Bugár: Výsledky volieb v Rakúsku sú dobrou správou pre celú Európu

NETKY.SK • 5 December 2016, 15:48 • 2 min
Bugár: Výsledky volieb v Rakúsku sú dobrou správou pre celú Európu

BRATISLAVA – Podpredseda Národnej rady (NR) SR Béla Bugár (Most-Híd) považuje výsledky prezidentských volieb v Rakúsku za dobrú správu nielen pre túto krajinu, ale pre celú Európu.

slovakia

left justify in out

"Som rád, že sa podarilo prerušiť trend volebných výsledkov, ktoré vo mne vyvolávali obavy. Ako som sa už viackrát vyjadril, populizmus neprináša žiadne dlhodobé a udržateľné riešenia. Naopak, vytvára len nové spory a deliace čiary v spoločnosti, ktoré žiadna krajina, ani Európa ako celok, nepotrebuje. Musíme spoločne odmietať populizmus a spoločne podporovať hodnoty, na ktorých stála a stále stojí povojnová Európa," napísal v stanovisku pre TASR.

 

Rakúski voliči opätovne rozhodovali o novej hlave štátu, pretože májové hlasovanie poznačili pochybenia pri sčítavaní hlasov. V opakovanom hlasovaní o niekoľko percent zvíťazil Van der Bellen nad kandidátom pravicovej Slobodnej strany Rakúska (FPÖ) Norbertom Hoferom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona