Bugár: Vláda sa pri Váhostave stratila ako chlapci v lese

NETKY.SK • 26 Apríl 2015, 13:55 • 2 min
Bugár: Vláda sa pri Váhostave stratila ako chlapci v lese

BRATISLAVA - Vláda sa pri hľadaní riešenia v prípade Váhostavu stratila ako chlapci v lese, myslí si to poslanec NR SR Béla Bugár (Most-Híd).

slovakia

left justify in out

Ako v relácii O 5 minút 12 na RTVS vysvetlil, jednak hľadali riešenie, ktoré na druhý deň neplatilo, rýchlo začali odvolávať podpredsedu NR SR Jána Figeľa (KDH), predseda vlády nerokoval so živnostníkmi a následne prišiel s iným riešením. "Keby sme začali hľadať riešenie už vo februári, už by sme mali kvalitné riešenie. Mali by sme na to tri mesiace, a nie desať dní," povedal. Aj opozícia podľa jeho slov robí chyby, no všetky jej návrhy Smer-SD odmietol. "A teraz chcete za desať dní niečo vymyslieť," poznamenal poslanec za Most-Híd. No to, čo poslanci Smeru schválili, chráni podľa neho Váhostav aj Juraja Širokého, a nie živnostníkov.


Postoj opozície k schválenému Obchodnému zákonníku nie je relevantný, pripomenul predseda parlamentu Peter Pellegrini. "Môžem garantovať, že som od začiatku do konca vedel, ako to bude prebiehať, ide o parlamentnú taktiku," povedal v relácii. Niektorým by sa však páčilo, keby Váhostav skrachoval, hodilo by sa to do predvolebnej kampane, myslí si. Ako v O 5 minút 12 pokračoval, musia vytvárať legislatívne prostredie, ktoré bude fungovať na x rokov dopredu a bude sa týkať všetkých v tejto krajine. "Treba brať do úvahy, že výroky opozičných poslancov sú často len výstrelom, pretože sa to dá dobre popísať," povedal v RTVS. Schválený Obchodný zákonník je komplexná norma, na ktorej ministerstvo spravodlivosti pracovalo od roku 2013 a dnes celý ten proces niekam vyústil, poznamenal. Vznikla podľa neho akútna potreba situáciu riešiť, pričom našli to najoptimálnejšie riešenie. "Verím, že to pomôže a prostredie bude do budúcna stabilné," doplnil šéf parlamentu.


Kritiku Bélu Bugára však chápe, "máme niekoľko mesiacov do volieb a asi by som ho nedonútil, aby prácu Smeru a vlády pochválil." Podľa jeho slov je jednoduché byť v opozícii, pretože tá nemá žiadnu zodpovednosť a prichádza s jednoduchými, povrchnými a často aj populistickými návrhmi, s ktorými sa nedá nič robiť. Podpredseda parlamentu Ján Figeľ, ktorý čelil pre kauzu Váhostav odvolávaniu, však nie je podľa šéfa NR SR chráneným druhom. "Bolo potrebné poukázať na jeho politickú zodpovednosť, ako inak sa to dalo urobiť? Len mať na stole návrh na jeho odvolanie, pričom sme dopredu vedeli, že ho neodvoláme," povedal. Ako povedal na záver, Figeľ si teraz musí sám spytovať svedomie a rozhodnúť sa, či na tejto stoličke zostane alebo nie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona