Bugár tvrdí, že na zvýšenie koncesionárskych poplatkov, nie je dohoda v koalícii

NETKY.SK • 16 August 2016, 14:03 • 2 min
Bugár tvrdí, že na zvýšenie koncesionárskych poplatkov, nie je dohoda v koalícii

BRATISLAVA - Návrh na zvýšenie koncesionárskych poplatkov sa dostal do programu rokovania vlády bez dohody v koalícii. Povedal to dnes predseda Mosta-Híd Béla Bugár, ktorého prekvapilo, že tento návrh je v programe.

slovakia

left justify in out

"Podľa mojich informácií to zajtra na vládu nejde. Môžu to stiahnuť," uviedol Bugár, podľa ktorého koalícia o návrhu nerokovala, a teda sa na ňom ani nedohodla. "Dostal sa do programu rokovania vlády bez toho, aby sme o tom v koalícii rokovali," poznamenal Bugár.

 

Zvýšenie koncesionárskych poplatkov riešila koalícia pred pár mesiacmi. SNS má s návrhom ministra kultúry Mareka Maďariča problém. Šéf rezortu na zvýšení koncesií trvá, nevylúčil ani demisiu, ak to neprejde.

 

Maďaričov návrh okrem iného predpokladá zvýšenie poplatkov pre domácnosti zo súčasných 4,64 eura na sedem eur. Podľa rezortu kultúry cieľom tohto kroku je, aby verejnoprávny RTVS mohol v ešte väčšej miere plniť úlohy, ktoré od neho vyžaduje zákon a očakáva verejnosť. Ministerstvo v odôvodnení tohto kroku pripomenulo, že výška tzv. koncesií sa nemenila 13 rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies