Bugár: Tri roky vlády boli obdobím stagnácie a schránok

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 13:22 • 2 min
Bugár: Tri roky vlády boli obdobím stagnácie a schránok

BRATISLAVA – Tri roky vlády nás podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára presvedčili, že to bolo obdobie stagnácie a vlády schránkových firiem.

slovakia

left justify in out

„Vláda dala zelenú schránkovým firmám. Čo ministerstvo, to schránka. Je to Ficova zodpovednosť,“ povedal dnes pre agentúru SITA Bugár v reakcii na Ficovo hodnotenie troch rokov vlády. Ficom vyzdvihovaná stabilita je podľa Bugára jedna vec, ale ak neprináša reformy a lepší život občanov, je to dobré podľa neho len pre vládu.

 

Tieto tri roky nepriniesli podľa Bugára žiadne systémové reformy, žiadne zmeny. „Dlh sa síce znižuje, ale pomocou vyšších daní a odvodov na úkor živnostníkov a občanov. Nemocnice sa naďalej zadlžujú. Zdravotná starostlivosť je nedostatočná. Druhý dôchodkový pilier je znovu destabilizovaný,“ upozornil predseda Mosta-Híd. Bugár pripustil, že nezamestnanosť síce trošku klesá, ale zmenou metodiky výpočtu nezamestnaných a odchodmi ľudí za prácou do zahraničia. „Minulý rok odišlo pracovať do zahraničia viac ako 130 000 ľudí. Nezamestnanosť v okolitých krajinách klesá rýchlejšie,“ konštatoval. 

 

Ako dnes pri hodnotení troch rokov vlády povedal premiér Fico, vláda Smeru-SD má záujem aj zostávajúcich 11 mesiacov do parlamentných volieb pokračovať v dôslednom plnení programového vyhlásenia vlády a vo voľbách do národnej rady ponúknuť alternatívu stabilného vládnutia. „Sme sociálnodemokratická vláda. Rozvoj sociálneho štátu a trhového hospodárstva vnímame ako rovnocenné kroky,“ povedal dnes premiér. Ani v poslednom roku vládnutia kabinet podľa jeho slov nepoľaví pri presadzovaní politiky, ktorá na jednej strane rešpektuje konsolidáciu verejných financií, na druhej vytvára podmienky pre zlepšovanie životnej úrovne občanov. 

 

Vláda sa v poslednom roku podľa Fica bude sústrediť na realizáciu akčného plánu, ktorý by mal posilniť fungovanie Slovenska ako právneho štátu. Do konca roka očakáva zmeny v legislatíve, súdnictve a v boji proti korupcii. Premiér vyzval všetkých, aby oznamovali korupčné správanie. Ako predseda vlády Fico vyslovil garanciu, že vo svojej pôsobnosti bude ku každému prejavu netransparentnosti nekompromisný. Prioritami aj nad rámec programového vyhlásenia vlády v poslednom roku bude podľa premiéra boj proti korupcii, zdravotníctvo a posilnenie štátu v strategických podnikoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona