Bugár: To, že konáme proti vôli svojich voličov, je mýtus

NETKY.SK • 16 Marec 2016, 14:16 • 2 min
Bugár: To, že konáme proti vôli svojich voličov, je mýtus

BRATISLAVA - Tvrdenie, že Most-Híd koná proti vôli svojich voličov, ak rokuje o budúcej koalícii so Smerom-SD, je mýtus. Na sociálnej sieti to dnes napísal líder Mosta-Híd Béla Bugár, ktorý toto tvrdenie šéfa SaS Richarda Sulíka odmietol.

slovakia

left justify in out

"Richard Sulík a všetci ostatní, ktorí tento jeho argument používajú, tak klamú verejnosť. Podľa výsledkov prieskumu RTVS, o ktorom hovoril Richard Sulík, 59 percent našich voličov si želá vládu troch alebo viacerých strán so Smerom-SD (súčasná možnosť), len 51 percent voličov chce vládu štyroch až piatich strán bez Smeru-SD (Sulíkova možnosť je zložená dokonca zo šiestich strán). To, že 81 percent našich voličov by chcelo vládu troch strán bez Smeru-SD, je dobrá, ale neexistujúca možnosť," povedal Bugár.

 

Tiež tvrdí, že aj jeho strana by si takúto cestu jednoznačne želala, ale voliči rozhodli 5. marca inak. "Richard Sulík by si mal spomenúť, ako vyčítal svojim protivníkom, že nevedia čítať grafy a prestať s klamaním verejnosti. Preto sú pred nami len dve možnosti – predčasné voľby alebo možnosť zloženia ľavo-pravej vlády. My sa pokúšame o tu druhú," deklaroval Bugár.

 

 

 

Mýtus č.2 : Podľa Richarda Sulíka konáme v rozpore so želaním našich voličovRichard Sulík a všetci ostatní, ktorí tento...

Posted by Most-Híd (Híd-Most) on Wednesday, March 16, 2016

 

Ešte v utorok (15.3.) označil Bugár za mýtus aj tvrdenie, že predčasné voľby zmenia situáciu. "To nie je riešenie. Predčasné voľby v histórii nikdy nepriniesli stabilizáciu zlej situácie, ale naopak, ešte viac ju zhoršili. Znamenali by posilnenie extrémizmu a antisystémových strán," napísal líder Mosta-Híd.

 

 

 

1. mítosz: Az előrehozott választások megoldják a helyzetetAz előrehozott választások nem jelentenek megoldást. Nem...

Posted by Most-Híd (Híd-Most) on Tuesday, March 15, 2016

 

Aj pred štyrmi rokmi si podľa jeho slov Sulík s Igorom Matovičom (OĽaNO-NOVA) mysleli, že predčasné voľby budú lepšie, keď odvolali vládu Ivety Radičovej (vtedy SDKÚ-DS). "Skončilo to tak, že Robert Fico (Smer-SD) získal nadpolovičnú väčšinu a vládol tu štyri roky sám. Ak si niekto myslí, že pravicové strany by sa v prípade predčasných volieb posilnili, tak sú na omyle. Pravicové zoskupenie strán SaS, #Sieť, OĽaNO-NOVA, Most-Híd a KDH v poslednom prieskume agentúry Focus pred voľbami mali 40,8 percenta. Vo voľbách tieto strany získali 40,1 percenta, to znamená, že potenciál prilákania nových voličov je úplne minimálny," uzavrel Bugár s tým, že po predčasných voľbách by sa posilnili len extrémistické sily ako strana Mariana Kotlebu, a to Most-Híd jednoznačne odmieta.

 

Sulík v nedeľu 13. marca v televízii Markíza upozornil, že až 81 percent voličov Mosta-Híd nechce vládu so Smerom-SD, rovnaký postoj zastáva 78 percent voličov #Siete a v prípade SaS je to až 89 percent. "Spolupráca so Smerom-SD bude pre Most-Híd a #Sieť zničujúca a bola by aj pre nás. Ak je s tým Béla Bugár OK, tak dobre, ale neviem, čo bude robiť Radoslav Procházka, ktorý dal veľa energie do budovania strany," povedal šéf liberálov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies