Bugár: Tento turbulentný rok spôsobili voľby s prekvapeniami

NETKY.SK • 28 December 2016, 13:27 • 2 min
Bugár: Tento turbulentný rok spôsobili voľby s prekvapeniami

BRATISLAVA – Rok 2016 bol podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára turbulentný, čoho príčinou boli parlamentné voľby, ktoré priniesli obrovské prekvapenia.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Bugár v rozhovore pre agentúru SITA, spôsob hľadania alternatív novej vlády, vznik koalície a tvrdosť útokov strany Sloboda a Solidarita a hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti svedčili o tom, že to nebude jednoduché.

 

„Richard Sulík avizoval, že nám zo života urobí peklo. Vyzývali siedmich statočných poslancov, aby nemohla vzniknúť táto koalícia. To dokazuje, že si už rozdali teplé miesta a zrazu zistili, že sa tam nedostanú,“ vyhlásil Bugár s tým, že po voľbách sa začali vyťahovať staré kauzy, pričom sa politici stavali do úlohy vyšetrovateľov, prokurátorov i sudcov. „To ukazovalo, že sa všetko zneužíva na politický boj,“ povedal.


Nová vláda začala podľa Bugára pomaly napĺňať programové vyhlásenie. Predložila návrhy zákonov, ktoré vyplývajú z programu vlády. „Naša ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská pripravila schránkový zákon, prísne tresty za prejavy extrémizmu, exekučný zákon. Všetko to boli naše priority,“ povedal.

 

Mostu-Híd sa podľa Bugára podarilo presadiť zvýšenie nezdaniteľnej časti z príjmu pre živnostníkov. Strana sa zameral aj na menšinové otázky. „Zachránili sme všetky málotriedky, to znamená 24 slovenských, 23 maďarských a jednu rusínsku. Na školách s vyučovacím jazykom maďarským sa v prvom ročníku učí osem hodín maďarského jazyka namiesto piatich. Zvýšila sa tiež podpora pre menšinovú kultúru z 3,8 milióna eur na 4,5 milióna. V pripomienkovom konaní je už zákon o vzniku menšinového kultúrneho fondu,“ vymenoval Bugár, podľa ktorého to všetko svedčí o tom, že vládny program a predvolebné sľuby Mostu-Híd sa plnia. „Systém zmien svedčí o tom, že vznik viacčlennej koalície osožil,“ dodal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies