Bugár: Spájať tému utečeneckej krízy s terorizmom je nemiestne

NETKY.SK • 16 November 2015, 16:37 • 2 min
Bugár: Spájať tému utečeneckej krízy s terorizmom je nemiestne

BRATISLAVA – Spájať tému utečeneckej krízy s terorizmom je podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára nemiestne.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Bugár dnes pre agentúru SITA, teroristickým hrozbám čelí podľa Bugára západný svet vo zvýšenej miere od roku 2001. „Najprv to boli útoky na New York, no potom aj Madrid, Londýn či Oslo. Bohužiaľ, udalosti v Paríži sú len ďalšou smutnou kapitolou v boji proti terorizmu, ktorý sa nekončí,“ uviedol Bugár. Podľa neho je dôležité, aby tieto útoky smerujúce na naše základné princípy, akými sú sloboda, demokracia či voľnosť pohybu neoslabovali naše vlastné presvedčenie v nich. „Skutočným zámerom teroristov je práve šírenie strachu a pocitu ohrozenia, ktoré následne často vedú k skratkovitým, no nebezpečným riešeniam,“ dodal Bugár.


Preto aj výroky predstaviteľov našej vlády v reakcii na útoky v Paríži považuje predseda strany Most-Híd Béla Bugár za prekračovanie istej červenej čiary. „Sme svedkami zavádzania princípu kolektívnej viny voči jednej skupine občanov, čo jednoznačne nepatrí do demokratickej spoločnosti. Zároveň vláda pokračuje v šírení strachu a zneužívaní teroristických útokov pre svoju volebnú kampaň,“ vyhlásil Bugár. Bugár nijakým spôsobom nespochybňuje potrebu silnejších bezpečnostných opatrení, no tie sa podľa neho nerobia v médiách, ale dôslednou a zodpovednou prácou príslušných zložiek. Zároveň je podľa neho potrebné z našej strany pristupovať konštruktívne k hľadaniu riešení na celoeurópskej úrovni. „Len spoločné riešenie pomôže lepšie čeliť hrozbe globálneho terorizmu, ktorého svedkami sme boli aj v piatok v Paríži,“ dodal na záver Bugár.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies