Bugár: Smer si zatvorí dvere pre spoluprácu, ak sa nezmení

NETKY.SK • 4 Január 2015, 12:13 • 2 min
Bugár: Smer si zatvorí dvere pre spoluprácu, ak sa nezmení

BRATISLAVA - Ak Smer bude pokračovať v nastúpenom trende vládnutia, tak si podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára zatvára dvere pre spoluprácu v budúcnosti.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, štýl politiky, spôsob ako menili systémy, keď povedia, že nebudú dvíhať dane, na druhej strane to však s úsmevom robia, alebo keď povedia, že sú sociálna vláda, ale na druhej strane dusia živnostníkov, ak teda toto nebude Smer schopný zmeniť, tak si nevie predstaviť žiadnu stranu, ktorá by povedala, že s ním bude vládnuť. „To už nehovorím o pošliapaní demokratických princípov,“ povedal líder Mosta-Híd.

 

Riešením však podľa Bugára nie sú predčasné voľby. „Ja by som túto šancu Smeru nedal. Ak však vládna strana bude provokovať s korupciou, tak dav na uliciach môže narásť a potom nebude iná možnosť. Ale ak v Smere pochopia, že to nemôžu robiť, voľby môžu byť v riadnom termíne,“

Protesty považuje Bugár za právo občanov, ale nemyslí si, že je to ten najšťastnejší spôsob uplatňovania politiky zo strany politikov, hlavne, keď sú v parlamente.

 

„Je nemysliteľné, aby napríklad v Nemecku nejaký opozičný politik proti premiérovi, alebo predsedovi parlamentu, organizoval protesty na ulici.  Neodsudzujem Alojza Hlinu, pretože vidí nemohúcnosť parlamentu. Smer totiž vytláča normálnu opozičnú politiku z parlamentu,“ vyhlásil Bugár. Nie je podľa neho možné, aby bývalý predseda parlamentu Pavol Paška vyradil body z rokovania parlamentu.

 

„To rokovací poriadok nepozná. Nie je možné, aby každý opozičný návrh bol zamietnutý a potom o pol roka s rovnakým príde vládna strana. To predsa nie je normálne. Alebo nedovolia poslanecké prieskumy. To nie je demokracia. Smer pošliapal parlamentnú demokraciu v NR SR. Výsledkom toho je, že niektorí povedali dosť, ideme do ulíc,“ zdôraznil. Bugár si však myslí, že jeho miesto je v parlamente, aj keď ten zápas je chvíľami nezvládateľný. „Ľudia nás volili preto, aby sme v parlamente riešili ich problémy,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona