Bugár: Slovensko musíme chrániť pred populizmom

NETKY.SK • 22 Október 2015, 14:41 • 2 min
Bugár: Slovensko musíme chrániť pred populizmom

BRATISLAVA – Slovensko treba podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára stále viac chrániť pred populizmom a nezodpovednosťou politikov.

slovakia

left justify in out

Ako pre agentúru SITA povedal Bugár, ktorý je v Madride na kongrese Európskej ľudovej strany (EPP), jednou z tém, ktorá prirodzene dominuje kongresu, je utečenecká kríza a možností jej riešenia. Podľa Bugára sa ukazuje, že Slovensko nie je žiadnou výnimkou v zneužívaní tejto témy niektorými stranami a politikmi na vnútropolitické účely. „Stále viac a viac mám pocit, že našu krajinu potrebujeme chrániť nie pred vonkajšími hrozbami, ale pred populizmom a nezodpovednosťou politikov,“ vyhlásil Béla Bugár.


Kým podľa Bugára naša krajina okrem silných rečí nepociťuje túto krízu žiadnym spôsobom, tak iné krajiny musia skutočne pomáhať desiatkam tisícov utečencov, ktorí prechádzajú cez ich krajiny. „Namiesto toho, aby sme prispeli k hľadaniu celoeurópskych riešení, tak len počúvame, čo všetko sa nedá a je pre nás neprijateľné,“ doplnil Bugár.


Na kongrese sa volí aj nové vedenie Európskej ľudovej strany, pričom včera bol potvrdený vo svojej funkcii jej predseda Joseph Daul. Dnes sa volí aj desať podpredsedov, Slovensko nemá žiadneho kandidáta. Naposledy v roku 2012 kandidoval za podpredsedu EPP zo Slovenska predseda KDH Ján Figeľ v roku 2012. Nezískal však dostatočnú podporu delegátov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies