Bugár: Programové vyhlásenie je dobrým základom ľavopravej koalície

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 08:25 • 2 min
Bugár: Programové vyhlásenie je dobrým základom ľavopravej koalície

BRATISLAVA - Predseda Mosta-Híd Béla Bugár je spokojný so schváleným programovým vyhlásením vlády a podľa neho predstavuje dobrý základ pre nadchádzajúce štyri roky.

slovakia

left justify in out

Za dôležité považuje jednoznačné proeurópske a proatlantické smerovanie Slovenska. "Je naším spoločným cieľom byť aktívnym a dôveryhodným partnerom či už v rámci EÚ alebo NATO,“ uviedol Bugár s tým, že je veľmi rád, že priority strany, ktoré uvádzala pred parlamentnými voľbami, sa dostali v konkrétnej podobe do programového vyhlásenia vlády. "Náš protikorupčný, regionálny a menšinový balíček je dôležitou súčasťou tohto dokumentu,“ vyhlásil Bugár.


Podľa neho najbližšie štyri roky čaká túto vládu veľmi dôležitá úloha, a to prijať tieto zámery v podobe zákonov a dosiahnuť tak reálnu zmenu, ktorú pocítia občania v ich každodenných životoch. „Som presvedčený, že sa nám to podarí, ak si všetci uvedomíme svoju zodpovednosť,“ dodal Bugár. V parlamente by podľa neho so schválením programového vyhlásenia nemal byť žiaden problém, lebo diskusia v rámci koalície bola veľmi dôsledná a s prípravou dokumentu sa vláda neuponáhľala. Agentúru SITA o tom informovala tlačová tajomníčka Mosta-Híd Františka Dušíková.


Budúci týždeň bude o programovom vyhlásení vlády rokovať parlament, pričom pre vyslovenie dôvery vláde je potrebných 76 hlasov poslancov. Vládna koalícia disponuje 81 mandátmi.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies