Bugár: Poslanci strany budú mať pri voľbe šéfa RTVS voľnú ruku

NETKY.SK • 20 Jún 2017, 10:17 • 2 min
Bugár: Poslanci strany budú mať pri voľbe šéfa RTVS voľnú ruku

BRATISLAVA – Poslanci Mostu-Híd dostali pri voľbe nového generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) voľnú ruku. Po rokovaní poslaneckého klubu strany to oznámil jej predseda Béla Bugár. Klub sa teda nedohodol na podpore Jaroslava Rezníka, ani na jednotnom postupe. Podľa informácií mali s podporou Rezníka problém najmä poslanci Elemér Jakab a Edita Pfundtner.

slovakia

left justify in out

Poslanci NR SR dnes budú v druhom kole voliť nového generálneho riaditeľa RTVS. Vyberať budú medzi súčasným šéfom TASR Jaroslavom Rezníkom, ktorý získal v prvom kole minulý týždeň vo štvrtok 73 hlasov, a súčasným šéfom RTVS Václavom Mikom, ktorého podporilo 53 poslancov. Rezníkovi k zvoleniu chýbal jediný hlas.

 

Na zvolenie je potrebná nadpolovičná väčšina prítomných poslancov. Tajné hlasovanie o novom riaditeľovi je na programe dnes o 11:00. Po prvom kole predstavitelia strany tvrdili, že volili Miku, ale že v druhom kole pre neho koalíciu nerozbijú.

Bugár zároveň novinárom povedal, že o voľbe člena Súdnej rady SR bude ešte dnes rokovať podpredsedníčka Mostu a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská s premiérom Robertom Ficom. Ak sa nedohodnú, voľba člena súdnej rady bude odložená na septembrovú schôdzu parlamentu.

 

Kandidátkou za členku Súdnej rady SR je štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská, nominantka Smeru. S tou však zásadne nesúhlasí ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Tá dokonca uviedla, že ak bude Jankovská zvolená, podá demisiu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona