Bugár: Pellegrini musí odstrániť deformácie parlamentarizmu

NETKY.SK • 25 November 2014, 16:28 • 2 min
Bugár: Pellegrini musí odstrániť deformácie parlamentarizmu

BRATISLAVA - Novozvoleného predsedu NR SR Petra Pellegriniho čaká podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára ťažká pozícia odstrániť deformáciu parlamentarizmu.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Bugár dnes novinárom, dúfa, že novozvolený predseda NR SR si uvedomí vážnosť a výbušnosť súčasnej situácie a pričiní sa o to, aby sa politika mohla vrátiť z námestí do parlamentu. Bugár tiež očakáva, že nový predseda NR SR Peter Pellegrini bude rešpektovať opozíciu a umožní jej robiť si svoju kontrolnú a politickú prácu. „Dobre vieme, s čím sú občania nespokojní a aké požadujú zmeny. My sme ochotní diskutovať v parlamente a prijímať riešenia, ktoré prispejú k vyvodeniu zodpovednosti za predražené nákupy a k vyššej transparentnosti verejných obstarávaní - a nielen tých,“ povedal Bugár. Strana Most-Híd od Petra Pellegriniho tiež očakáva, že nastolí zmenu politickej kultúry na pôde NR SR. „Uvidíme, či sa pán Pellegrini vydá cestou kontinuity, alebo či jeho osoba na čele parlamentu bude pozitívnou zmenou,“ dodal predseda strany Most-Híd.

 

Novým predsedom parlamentu sa dnes stal doterajší minister školstva Peter Pellegrini (Smer-SD). Pellegriniho v tajnej voľbe podporilo 120 zo 136 prítomných poslancov, piati boli proti a 11 sa zdržali hlasovania. Pellegrini strieda na poste Pavla Pašku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona