Bugár: Od platformy sa očakáva zbytočne veľa

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 12:54 • 2 min
Bugár: Od platformy sa očakáva zbytočne veľa

BRATISLAVA – Niekto podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára zbytočne vyvoláva veľké očakávania, že Ľudová platforma všade pôjde spolu. Ako povedal dnes na tlačovej besede, keby boli nedemokratické strany, stačí zodvihnúť telefón a v tom momente to funguje inak.

slovakia

left justify in out

„Neočakávajte od nás, že sa všade a vo všetkom dohodneme. My nie sme jedna strana, ale platforma, kde pôsobia tri strany. A tie majú na niektoré veci iný názor. To však neznamená, že v tých najkľúčovejších sa nevieme dohodnúť,“ povedal.

Ľudová platforma sa podľa Bugára vie napríklad zhodnúť na tom, ako vie krajinu vyviesť z marazmu, do ktorého ju Ficova vláda dostala. Či to, ako robiť konsolidáciu. „Určite nie tak, ako to robí súčasná vláda,“ konštatoval. 

Podľa predsedu SDKÚ-DS Pavla Freša platforma funguje všade tam, kde sa vie dohodnúť. Je však kritický k tomu, keď sa v župných voľbách podporujú špičky Smeru. 

Zámer spájať hodnotovo blízke strany je podľa predsedu KDH Jána Figeľa logický a potrebný. Upozornil, že strany Ľudovej platformy sa spojili pri mnohých otázkach na pôde parlamentu, ako bol napríklad štátny rozpočet, obžaloba prezidenta, ústavnosť, mimoriadna schôdza o dlhovej kríze. „To od nás očakávajú ľudia,“ uviedol. Platforma sa podľa neho usiluje aj o spoločný postup pri krajských i prezidentských voľbách. „Je dôležité, aby to bolo nielen o agende, ale aj o korektnom úsilí o zhodu. Ľudová platforma má čo ponúknuť. Ďalšie dohody budú vznikať v regiónoch,“ povedal s tým, že verí, "že sa podarí zavŕšiť aj prezidentskú diskusiu,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona