Bugár nezoberie Šancu na kandidátku svojej strany

NETKY.SK • 12 November 2015, 23:44 • 2 min
Bugár nezoberie Šancu na kandidátku svojej strany

BRATISLAVA – Most-Híd nezoberie nominantov strany Šanca na svoju kandidačnú listinu. S takýmto návrhom prišla strana Šanca, predsedníctvo Most-Híd ho však odmietlo.

slovakia

left justify in out

"Už je neskoro na takéto rokovania, ich predstavy o počte kandidátov na našej kandidátke boli príliš vysoké," povedal pre agentúru SITA predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Šanca chcela navrhnúť na kandidátku Most-Híd 15 kandidátov, jeden z nich mal byť na kandidátke do 15. miesta. Most-Híd bude schvaľovať kandidačnú listinu o deväť dní.

 

Strana Šanca potvrdzuje ukončenie rokovaní o spolupráci s stranou Most-Híd. "Od začiatku sme deklarovali, že budeme radi spolupracovať na riešeniach, ktoré sú v súlade s naším programom. Strana Most-Híd nám bola vzhľadom na prienik medzi ich a našou víziou Slovenska najbližšie,“ uviedla pre agentúru SITA predsedníčka strany Eva Babitzová. Kým sa však podľa nej pôvodné pravicové strany jasne nevymedzia proti povolebnej spolupráci so Smerom, nepredstavujú v nadchádzajúcich voľbách žiadnu alternatívu. Šanca bez ohľadu na prebiehajúce rokovania pripravovala aj vlastnú kandidátku zloženú zo zástupcov všetkých krajov, poznamenala Babitzová s tým, že s tou bude ďalej pokračovať v kampani až do marcových volieb.

 

Ustanovujúci kongres novej strany Šanca sa konal v júni. Jej predsedníčkou sa stala Eva Babitzová. Strana sa v prieskumoch verejnej mienky nedostáva nad päťpercentnú hranicu pre vstup do parlamentu. Parlamentné voľby budú 5. marca 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies