Bugár nebude vo voľbách lídrom kandidátky Mosta-Híd

NETKY.SK • 20 November 2019, 07:54 • 2 min
Bugár nebude vo voľbách lídrom kandidátky Mosta-Híd

BRATISLAVA - Predseda Mosta-Híd Béla Bugár nebude lídrom kandidačnej listiny strany pre budúcoročné parlamentné voľby. Obsadiť má druhé miesto za ministrom dopravy Árpádom Érsekom, tretí má byť šéf envirorezortu László Sólymos. TASR to potvrdila hovorkyňa Mosta-Híd Klára Magdeme.

slovakia

left justify in out

"Predseda strany Most-Híd v rámci svojich kompetencií navrhol kandidátnu listinu, ktorú republikové predsedníctvo schválilo ako návrh na republikovú radu. Republiková rada o kandidačnej listine rozhodne v sobotu (23. 11.)," uviedla Magdeme. O tom, že Bugár nebude lídrom informovala aj jedna zo slovenských televízii.

 

img

 

Zo súčasných ministrov, ktorí sú členmi Mosta-Híd, na kandidátke už nebude minister spravodlivosti Gábor Gál. Zdôvodnil to politickými i nepolitickými dôvodmi. Chýbať by mala aj štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Edita Pfundtner. Naopak Andrej Hrnčiar svoju kandidatúru potvrdil.

 

img

 

Voľby do Národnej rady budú 29. februára 2020. Kampaň sa už začala. Politické strany a hnutia musia podať kandidačnú listinu do 1. decembra 2019.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona