Bugár: Most-Híd bude o podpore kandidáta na predsedu KSK Rašiho ešte rokovať

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 19:46 • 2 min
Bugár: Most-Híd bude o podpore kandidáta na predsedu KSK Rašiho ešte rokovať

TREBIŠOV - Most-Híd bude o podpore kandidáta na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) Richarda Rašiho (Smer-SD) ešte rokovať. Povedal to počas dnešného pracovného výjazdu predstaviteľov strany v obci Leles v Trebišovskom okrese jej predseda Béla Bugár.

slovakia

left justify in out

"Práve o tom hovoril na stretnutí so starostami kolega Elemér Jakab, ktorý je krajským predsedom. Informoval, že prebiehajú ešte rokovania. Napríklad tu ešte aj s SMK. V ostatných krajoch, dá sa povedať, že rokovania sa skončili neúspešne, to znamená s SMK nebudeme mať nikde spoluprácu, oni to odmietli. Tu ešte nie, takže predpokladám, že ďalšie rokovania budú. Zároveň sme boli informovaní o tom, že nejaká veľká chuť podporiť, povedzme pána Rašiho, zatiaľ nie je, lebo tie informácie z minulosti sú o tom, že nie všetko na čom bola dohoda, bolo dodržané," povedal Bugár.

 

Ako pokračoval, túto otázku nechávajú otvorenú, keďže do volieb je ešte pár mesiacov. "Vždy o tom rozhoduje, samozrejme, krajské vedenie a okresné vedenia. Strana do toho zvrchu, samozrejme, nehovorí. Hovorí minimálne Republiková rada, ktorá, samozrejme, povedala, že s niektorými ako napríklad ĽSNS v žiadnom prípade," doplnil Bugár.

 

V rámci pracovného výjazdu v Prešovskom a Košickom kraji predseda Mosta-Híd Béla Bugár, minister životného prostredia László Sólymos a poslanci NR SR za stranu Most-Híd Elemér Jakab a Péter Vörös diskutovali so starostami obcí o problémoch, ktoré ich trápia.

 

"Najväčší problém, s ktorým sa stretávame a vieme im pomôcť, sa týka životného prostredia. Sú to hlavne kanalizácie, vodovody a odpadové hospodárstvo. Popritom, samozrejme, i sociálne veci," vysvetlil minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd).

 

Ďalším problémom sú, ako tvrdí Bugár, cesty, o čom sa sám presvedčil. "Preleteli sme cez jednu dieru a odišla nám predná pneumatika. To znamená, že minister Árpád Érsek (Most-Híd) dostane úlohu, čo najrýchlejšie cez Slovenskú správu ciest tieto úseky opraviť. Z toho vyplýva aj to, že Bratislavčania by mali čo najviac chodiť, povedzme na východné Slovensko, aby zistili, že je tu potrebné čo najrýchlejšie urobiť komunikačnú sieť, lebo ináč budeme mať aj s pracovnými miestami problém. Nehovoriac o tom, že veľké množstvo občanov z východného Slovenska pracuje v zahraničí aj v okolí Bratislavy. Nemyslím si, že toto je dobrý trend. Je potrebné zabezpečiť prácu priamo v mieste, kde sa tí ľudia narodili a kde majú aj ochotu zostať. K tomu treba zabezpečiť prostredie, teda okrem ciest aj ďalšie záležitosti," dodal Bugár.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies