Bugár: KDH je tvrdý partner, ale drží slovo

NETKY.SK • 21 Február 2015, 11:42 • 2 min
Bugár: KDH je tvrdý partner, ale drží slovo

NITRA – KDH je podľa predsedu Most-Híd Bélu Bugára tvrdý partner, s ktorým treba tvrdo rokovať. Ako povedal Bugár dnes pre agentúru SITA, kresťanskí demokrati vždy držia dané slovo, a to je pre neho podstatné.

slovakia

left justify in out

Bugár prišiel dnes pozdraviť do Nitry na slávnostnú časť delegátov snemu KDH, ktorí si dnes pripomínajú 25 rokov od ustanovujúceho snemu. Ten sa konal tiež v Nitre.


Snemovanie odštartovala v hale nitrianskeho Agrokomplexu videoprojekcia, v ktorej Štefan Buško prečítal starosloviensky Proglas. V ďalšom videu sa prítomným prihováral zakladateľ hnutia Ján Čarnogurský. Nešlo však o novonahratý rozhovor. Čarnogurský na snem odmietol prísť. Pozdravný list poslal delegátom Mikuláš Dzurinda, ktorý im zaželal múdrosť a odvahu. Mnohí delegáti ešte pred začiatkom rokovania prišli na ďakovnú omšu do katedrály svätého Emeráma, ktorú pre nich slávil nitriansky biskup Viliam Judák.


V utorok uplynulo 25 rokov od ustanovujúceho snemu Kresťanskodemokratického hnutia, ktorý sa konal v Nitre. KDH je jedinou stranou na Slovensku, ktorá ako parlamentná strana pôsobí nepretržite od prvých slobodných volieb v roku 1990. Kresťanskodemokratické kluby začali vznikať už v novembri 1989, keď bola zverejnená výzva na ich zakladanie. Preto vznikali najprv miestne kluby, ktorých zástupcovia 17. februára 1990 v Nitre schválili názov a stanovy a zvolili prvé vedenie hnutia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona