Bugár je presvedčený, že novela o štátnom občianstve, v NR SR prejde

NETKY.SK • 7 Február 2011, 08:27 • 2 min
Bugár je presvedčený, že novela o štátnom občianstve, v NR SR prejde

Bugár je presvedčený, že novela o štátnom občianstve, v NR SR prejde

slovakia

left justify in out

img

Pokiaľ by sa v parlamente nepodarilo schváliť koaličnú novelu zákona o štátnom občianstve, znamenalo by to podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára spochybnenie minimálne jedného bodu programového vyhlásenia vlády. "Ale ak ste čakali, že tu poviem, že vystúpime z koalície, tak to nepoviem, lebo ja si nemyslím, že toto je cieľom hocikoho, dokonca si myslím, že prejde ten návrh," uviedol v diskusnej relácii televízie TA3 V politike. Reagoval tak na otázku lídra opozičného Smeru-SD Roberta Fica, ktorý sa ho pýtal, čo urobí, keď novela neuspeje.
      "Pcháte hlavu do piesku, aj pred Orbánom (maďarský premiér-pozn. TASR), aj pred tým, ako sa správa," povedal Fico na margo pripravovanej legislatívnej zmeny. Poznamenal že, Slovensko sa musí brániť tomu, že Budapešť politicky ponúkla občianstvo slovenským občanom maďarskej národnosti. "Pre nás je riešenie a budeme robiť všetko pre to v parlamente, aby to tak bolo, že buď zostane zákon v takej podobe, ako je alebo ako kompromis, že sa urobí zmena, že ľudia, ktorý budú mať trvalý pobyt šesť mesiacov, nebudú spadať pod tento režim."
      Ako podotkol Bugár, rozdiel medzi súčasnou vládou a minulou je evidentný. "My sa nenecháme vyprovokovať," povedal s tým, že Ficov kabinet zvolával Bezpečnostnú radu SR aj vtedy, keď tu pochodovali "nejakí egreši" v historických uniformách. Priblížil, že cieľom súčasného kabinetu je vybudovať také vzťahy vo vnútri krajiny, že Slovensko nikto nevyprovokuje. "Stále hovoríte, čo urobil Orbán, to nech je problém Maďarov v Maďarsku," doplnil.
      Líder Smeru-SD nechápe, ako môže Bugár zľahčovať situáciu, kedy polovojenské jednotky organizované, cvičené na provokácie v uniformách, prekročia hranice a pochodujú po mestách suverénnej SR. "Vy poviete, že nejakí egreši v historických uniformách, ale tie uniformy znamenajú fašizmus, návrat Hortyovho režim," skonštatoval Fico s tým, že tieto veci sa nesmú zľahčovať. "Chceli ste z toho urobiť jedno jediné, mediálnu bombu," uzavrel Bugár.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies