Bugár: Grécko musí byť memento aj pre Slovensko

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 10:33 • 2 min
Bugár: Grécko musí byť memento aj pre Slovensko

BRATISLAVA – Grécko musí byť podľa predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára memento pre Slovensko.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA, neskúsení politici, ktorí nikdy neboli vo vláde a používajú populistické metódy, sú nebezpeční. Pripomenul, že vláda Ivety Radičovej padla pre rozšírenie eurovalu. „Padla kvôli tomu, že neskúsení politici nasadli na vlnu populizmu. Či to už bol Richard Sulík, alebo Igor Matovič. Ak by sme euroval neprijali, nezachránime Portugalsko alebo Írsko. Aj Gréci začali robiť reformy, ale potom prišli voľby, populisti sa dostali do vlády na základe sľubov. Ako neskúsení politici mali nesplniteľné heslá, ktoré teraz nevedia splniť. A zrejme ani nechcú,“ vyhlásil Bugár s tým, že na jednej strane totiž grécky premiér Tsipras hovorí o hlasovaní proti prijatiu podmienok veriteľov, na druhej strane hovorí, že potrebuje peniaze. Rozdávať môže však podľa Bugára len to, čo má.  „V čase potreby šetrenia povolili mestskú dopravu v Aténach zadarmo. Teda, keď treba šetriť, rozdáva. Ale rozdáva z nášho, z našich peňazí. To nemôžeme akceptovať. Buď teda akceptuje podmienky, alebo musia odísť z eurozóny. To však musí byť memento aj pre Slovensko. Neskúsení a populistickí politici môžu dostať našu krajinu do ťažkých problémov. Je obrovská nezodpovednosť voliť takýchto politikov,“ zdôraznil.


Bugár však odmietol povedať, ktorých slovenských politikov má na mysli. „Nemenujem. Narážam len na to, že je móda politikov deliť na starých a nových. Podľa mňa oveľa dôležitejšie je rozlišovať zodpovedných a populistických politikov. Žiadny skúsený politik nebude robiť to, čo Tsipras,“ konštatoval. Pripustil však, že aj niektorí „starí“ politici musia byť do istej miery populisti. „Niektorí sú, ale o tom práve hovorím, delenie nemôže byť starí a noví, ale to, či sú populisti alebo sa správajú zodpovedne. Zodpovedný politik nemôže sľubovať raj. Nemôžem sľubovať zrušenie daní. Veď to sa nedá splniť,“ povedal. Podľa neho dá sa sľúbiť pomoc živnostníkom a malým podnikateľom, ktorých súčasná vláda likviduje. „Prečo by sme im nepomohli, ak sa zlepšil výber daní, rast ekonomiky je rýchlejší? To je rozdiel medzi súčasnou vládou a naším prístupom, ktorý máme v Občianskej vízii,“ dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies