Bugár by dal vláde štvorku, nie všetky opatrenia z balíčkov by zrušil

NETKY.SK • 27 December 2015, 12:46 • 2 min
Bugár by dal vláde štvorku, nie všetky opatrenia z balíčkov by zrušil

BRATISLAVA - Vláda SR robí nesystémové kroky, jej sociálne balíky sú neadresné a neprijíma protikorupčné opatrenia.

slovakia

left justify in out

Za svoje pôsobenie by si zaslúžila podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára minimálne štvorku.

 

Most-Híd by nezrušil napríklad vlaky zadarmo pre dôchodcov a študentov. Toto opatrenie by však opravil. "Treba to robiť adresne a sociálne. Vlak zadarmo predsa nepotrebuje dôchodca, ktorý je zo zahraničia alebo domáci s dôchodkom 800 či 1000 eur. Ale ten, ktorý nemá ani 300 eur a musí cestovať napríklad do okresnej nemocnice. A to isté platí u študentov. Rodičia, ktorí zarábajú nadpriemerne, nepotrebujú, aby ich deti mali vlaky zadarmo," vysvetlil pre TASR Bugár. Most-Híd by vlaky zadarmo dal študentom len z miesta bydliska do školy.

 

Opozičná strana by nezrušila ani minimálny dôchodok. "Myslím si, že minimálny dôchodok je momentálne hranica, že pod to ľudia neklesnú. Ale čo je dôležité, že kto robí celý život viac, mal by dostať viac. V zákone to síce je, ale podľa nás je to nedostatočné," povedal Bugár. V prípade vratiek za plyn sa vláda Roberta Fica podľa Bugára inšpirovala maďarskou vládou. Nazdáva sa, že vratky by vláda riešiť nemala.

 

Bugár slovenskú vládu oceňuje za lepší výber daní aj hospodársky rast. Zdôrazňuje však, že na niektorých pozitívnych veciach nemá zásluhu vláda. Bugár vyzdvihol, že na Slovensko idú zahraniční investori, kabinetu však vyčíta, že nepomáha domácim malým a stredným podnikom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies