Bugár by chcel vo voľbách aspoň 10 percent

NETKY.SK • 22 November 2015, 14:57 • 2 min
Bugár by chcel vo voľbách aspoň 10 percent

BRATISLAVA - Predseda Mosta-Híd Béla Bugár očakáva dvojciferný výsledok v budúcoročných parlamentných voľbách. Hovorí aspoň o 10 percentách. V diskusnej relácii TA3 V politike pripomenul aj kandidačnú listinu, ktorú strana schválila v sobotu (21.11.).

slovakia

left justify in out

"Dali sme na ňu ľudí, ktorí niečo dokázali, ktorí majú silné príbehy," uviedol s tým, že listina ponúka kombináciu skúseností a nových tvárí.

 

Stranu Most-Híd povedie do volieb predseda Bugár. Druhá je podpredsedníčka Lucia Žitňanská, ktorá tak vystriedala doterajšiu dvojku, podpredsedu Zsolta Simona. Ten je na štvrtej priečke za šéfom poslaneckého klubu a podpredsedom Lászlóom Solymosom. Piaty je poslanec Gábor Gál. Na listine sú aj bývalí poslanci SDKÚ-DS či Martin Dubéci, ktorý donedávna pracoval pre #Sieť.

 

V prvej dvadsiatke sú aj ďalší súčasní poslanci - Tibor Bastrnák, Ivan Švejna, Elemér Jakab, Arpád Érsek, František Šebej, Edita Pfundtner, Gabriel Csicsai a Péter Vörös. Rudolf Chmel už nekandiduje. Na listine sú aj nestraníci, ktorí ale podľa Bugára súhlasia s programom strany.

 

Parlamentné voľby budú na Slovensku 5. marca 2016. Politické strany majú predložiť svoje kandidačné listiny najneskôr do 6. decembra. Oficiálna volebná kampaň už beží, strany na ňu môžu minúť najviac tri milióny eur. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov SR. Hlasovať sa dá aj zo zahraničia, o voľbu poštou treba požiadať.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies