Bugár: Bolo by dobré, aby politici na Slovenku na šesť mesiacov zložili zbrane

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 06:30 • 2 min
Bugár: Bolo by dobré, aby politici na Slovenku na šesť mesiacov zložili zbrane

RÍM - Bolo by dobré, keby politici na Slovenku na šesť mesiacov, počas ktorých bude SR predsedajúcou krajinou v Rade EÚ, zložili zbrane. Pre TASR to dnes povedal líder Mostu-Híd Béla Bugár, ktorý je spolu s predsedom parlamentu Andrejom Dankom (SNS) a opozičným poslancom Richardom Vašečkom (OĽaNO-NOVA) na pracovnej návšteve Svätej stolice.

slovakia

left justify in out

"Vidieť, že avízo Richarda Sulíka (SaS), že nám urobí zo života peklo, sa napĺňa. Som rád, že niektorí politológovia hovoria, že toto nie je dobré a že to môže nahlodať základy demokratického systému," zdôraznil Bugár.

 

Danko je presvedčený, že Slovensko je na predsedníctvo pripravené vzorovo. "Veľa ľudí, ktorí deštruujú vládu, si ani neuvedomuje, aká je to zodpovednosť. Kto sa nedotkol štátnej moci a nevidel, ako funguje štát, si to nedokáže uvedomiť. Sme vynikajúco pripravení, máme stabilnú vládu, a to je dôležité. Bola by blamáž, keby sme tu počas predsedníctva mali cirkusy. Politici by si mali vstúpiť do seba a bojovať politicky. To, ako robí politiku opozícia, už hraničí s revolúciami a hystériou," uzavrel.

 

Aj Vašečka si myslí, že príprava Slovenska na predsedníctvo sa brala vážne. Nie je však za to, aby počas tohto obdobia na Slovensku politici zložili zbrane. "Neznamená to, že budeme robiť hanbu Slovensku, ale neznamená to ani, že ak máme predsedníctvo, žiadne vnútorné veci sa riešiť nebudú," uistil.

 

Blížiacemu sa slovenskému predsedníctvu je venovaný aj program pracovnej návštevy Vatikánu. Dnes večer sa konala recepcia pri príležitosti štátneho sviatku sv. Cyrila a Metoda a prevzatia predsedníctva SR v Rade EÚ. Po nej nasledoval slávnostný koncert v Bazilike sv. Praxedy, kde zaznelo hudobné dielo Ľubomíra Horňáka Dvaja bratia Cyril a Metod. Záštitu nad koncertom prevzali minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) a emeritný prefekt Kongregácie pre evanjelizáciu národov, slovenský kardinál Jozef Tomko.

 

V stredu (22.6.) sa vo Vatikáne uskutoční generálna audiencia u pápeža Františka. Popoludní sa ešte pred návratom do vlasti Danko zúčastní na komentovanej prehliadke Vatikánu a centra Starého Ríma.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies