Bugár: Alternatívou voči štýlu vládnutia Smeru je Most-Híd, Sieť a KDH

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 18:42 • 2 min
Bugár: Alternatívou voči štýlu vládnutia Smeru je Most-Híd, Sieť a KDH

BRATISLAVA - Programovou alternatívou k štýlu vládnutia Smeru-SD je trojica strán Most-Híd, KDH a Sieť, ktorá by sa po voľbách v roku 2016 mala pokúsiť o vytvorenie vládnej koalície.

slovakia

left justify in out

V diskusii na TABLET.TV to vyhlásil predseda Mosta–Híd Béla Bugár. Dodal, že vládu, v ktorej by bol s Mostom–Híd Smer-SD, si predstaviť nevie.
     

Spolupráca s KDH a Sieťou by podľa Bugára mohla byť postavená na podobnosti programov strán a nie je potrebné predvolebné spájanie, o akom uvažuje OĽaNO a NOVA, alternatívne aj s SaS. Ako reálnu nevidí ani užšiu predvolebnú spoluprácu s SMK. 
     

"Vytvárať mačkopsa len preto, aby sa niekto rýchlo dostal do parlamentu, a potom si tam robil čo chce, to je cesta k pokračovaniu vlády ľavice," zdôraznil Bugár.
     

V diskusii potvrdil, že Most–Híd bude rešpektovať, ak opozičného kandidáta na post predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) nominuje KDH, hoci túto ambíciu naznačuje aj šéf SaS Richard Sulík. "Už aj minule sa rešpektovalo, že ho dá KDH, bol to pán Žilinka. Buď pristúpime na hru Smeru, alebo sa dohodneme, že dáme kandidáta s tým, že ho možno niektorí nebudú chcieť podporiť," povedal Bugár.
     

Ak by Smer-SD opäť žiadal od opozície jednotný postup a ponúkol by na podporu voľby opozičného kandidáta len niekoľko hlasov, podľa Bugára by bolo lepšie kandidáta stiahnuť ešte pred voľbou. "Ak teraz bude kandidát opozície a oni povedia, že je vás v opozícii 67, dáme vám desať ľudí, v tom momente treba stiahnuť kandidáta a povedať, že za stav na NKÚ je zodpovedný Smer," naznačil Bugár.
     

V diskusii sa vyjadril aj k rozhodnutiu prezidenta podpísať novelu Obchodného zákonníka, ktorá má umožniť riešiť problémy veriteľov Váhostavu–SK. "Keby to nepodpísal, Smer okamžite zaútočí a prezident by bol na vine, že živnostníci dostanú len 15 percent," povedal Bugár s tým, že vládne riešenie je podľa neho výhodné pre Váhostav a Juraja Širokého a Most–Híd opakovane navrhoval iné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies