Bugár: Aktívnu pomoc vlády utečencom nevidno

NETKY.SK • 9 September 2015, 16:20 • 2 min
Bugár: Aktívnu pomoc vlády utečencom nevidno

BRATISLAVA – Platné uznesenie parlamentu hovorí podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára nielen o odmietnutí kvót, ale aj o aktívnej pomoci vlády pri riešení utečeneckej krízy, ktorú však nevidno.

slovakia

left justify in out

„Som presvedčený, že musíme byť aktívni a prejaviť solidaritu. Ak Slovensko v roku 2004 vedelo zvládnuť viac ako 10 tisíc žiadateľov o azyl, dokáže zvládnuť aj dnes tento oveľa nižší počet,“ povedal Bugár dnes pre agentúru SITA. Premiér by podľa neho zároveň mal prestať označovať utečencov za bezpečnostné riziko a nešíriť atmosféru strachu v spoločnosti.


Bugár tak reagoval na dnešné vystúpenia šéfa komisie Jeana-Clauda Junckera, ktorý opätovne navrhuje zaviesť systém povinných kvót na rozdelenie migrantov. Európska komisia navrhuje premiestniť 160 000 utečencov, pre Slovensko by núdzová relokácia 120 000 utečencov z Grécka, Talianska, Maďarska do ostatných členských štátov znamenala prijatie 1 502 utečencov. Podľa EK z 1 502 utečencov by sa 195 premiestnilo z Talianska, 631 z Grécka a 676 z Maďarska. Ak tomu prirátame 785 migrantov z májového návrhu, Slovensko by zo 160-tisíc utečencov malo prijať celkovo 2 287 utečencov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona