Bugár: Ak by nemal zodpovednosť za stranu, z NR SR by odišiel

NETKY.SK • 20 Január 2014, 11:27 • 2 min
Bugár: Ak by nemal zodpovednosť za stranu, z NR SR by odišiel

BRATISLAVA – Predseda strany Most-Híd Béla Bugár by z tohto parlamentu odišiel, ak by nemal zodpovednosť za politickú stranu.

slovakia

left justify in out

Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, situácia v NR SR je strašná. “My padáme do takej diery, odkiaľ bude veľmi ťažké raz vyjsť s tým, že poslanec, ako slovo, už nebude nadávka. Teraz je nadávka,” povedal. Bugár pripomenul, že poslanci sa v NR SR pobijú, alebo poslanec, aby upútal pozornosť médií, vysype inému poslancovi na hlavu injekčné striekačky, alebo urobí to, čo nie je normálne v parlamente. “Všimnite si niektorých poslancov. Vystupuje k zákonu 50 minút, potom ešte raz sa prihlási do ústneho vystúpenia a ďalších 50 minút to isté s tým, že to hovorí pre tých, ktorí tu predtým neboli. Kde sme sa dostali? Je pravda, že parlament je o tom, aby sa poslanci vyrozprávali, ale zmysluplne,” zdôraznil. Tento parlament je podľa neho za 23 rokov najhorší a má možnosť porovnávať sa aj s tým, čo robili mečiarovci. “Vtedy zákony málokedy prekročili. Teraz sú zákony niekedy úplne obídené, ak nechcem povedať, že znásilnené,” vyhlásil.

Jedna z príčin tohto stavu je podľa Bugára arogancia vládnej strany. “Druhá príčina je, že do parlamentu sa dostali ľudia, ktorí si myslia, že toto je Hyde Park,” uviedol Bugár a dodal, že sa mýlia. “Musíme dôstojne reprezentovať našich voličov. Jedna strana do regionálnych volieb ani nepostavila vlastných kandidátov. Nemá žiadne štruktúry, ale stačí tu pár vystúpení a informácií cez Facebook a ľudia, prepáčte za výraz, to žerú. O tom je nová politická kultúra? Ja si to nemyslím,” zdôraznil Bugár s tým, že keby mal zabezpečiť vzostup svojej strany takýmito metódami, tak by to nikdy nerobil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies