Buffon rekordne dlho bez inkasovaného gólu v Serie A

NETKY.SK • 20 Marec 2016, 15:30 • 2 min
Buffon rekordne dlho bez inkasovaného gólu v Serie A

TURÍN - Taliansky futbalový brankár Juventusu Turín Gianluigi Buffon v nedeľu prekonal "bradatý" 22-ročný rekord niekdajšieho gólmana AC Miláno Sebastiana Rossiho.

slovakia

left justify in out

Opora lídra tamojšej najvyššej súťaže neinkasovala v rámci Serie A už viac než 930 minút, na utvorenie nového maxima potreboval Buffon prečkať bez gólu úvodné štyri minúty stretnutia na pôde mestského rivala FC Turín (hrá sa od 15.00 h). Pred nedeľňajším súbojom bol dlhoročný taliansky reprezentant Buffon na 926 minútach, Rossiho zápis zo sezóny 1993/1994 mal hodnotu 929 minút.

Obrana "starej dámy" na čele s 38-ročným "Gigim" si udržala čisté konto v ostatných desiatich zápasoch Serie A, je to rekord súťaže. V nedeľu môže Juventus pridať jedenásty úspech. Brankára Buffona v najvyššej talianskej súťaži naposledy prekonal 10. januára jeho krajan Antonio Cassano zo Sampdorie Janov v rámci 19. kola.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies