Buffon prekonal 22-ročný bezgólový rekord Sebastiana Rossiho

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 10:27 • 2 min
Buffon prekonal 22-ročný bezgólový rekord Sebastiana Rossiho

TURÍN - Taliansky futbalový brankár Juventusu Turín Gianluigi Buffon v nedeľu prekonal "bradatý" 22-ročný rekord niekdajšieho gólmana AC Miláno Sebastiana Rossiho.

slovakia

left justify in out

Opora lídra tamojšej najvyššej súťaže neinkasovala v rámci Serie A 974 minút, na utvorenie nového maxima potreboval Buffon prečkať bez gólu úvodné štyri minúty stretnutia na pôde mestského rivala FC Turín. Napokon vyťahoval loptu zo siete v 48. minúte po premenenej penalte Andreu Belottiho, Juventus vyhral 4:1.


Obrana "starej dámy" na čele s 38-ročným "Gigim" si udržala čisté konto v ostatných desiatich zápasoch Serie A, je to rekord súťaže. V nedeľu Juventus pridal jedenásty úspech. Buffon bol v najvyššej talianskej súťaži nepriestrelný viac ako dva mesiace, pred Belottim ho naposledy prekonal 10. januára jeho krajan Antonio Cassano zo Sampdorie Janov v rámci 19. kola.

 

"Leví podiel z úspechu ide na konto chlapcov predo mnou, od tvrdo pracujúcich útočníkov až k defenzíve, ktorá je vyskladaná z najlepších obrancov na svete. O prekonaní rekordu som začal rozmýšľať po zdolaní Atalanty (6. marca), ale niektorí ľudia sa ma na to začali vypytovať už po treťom alebo štvrtom čistom konte. Počas celej kariéry mi ani nenapadlo, že by som mohol dokázať niečo takéto. Ale je to fajn, pretože čím viac myslíte na tím, tým viac získate individuálnych ocenení," povedal Buffon.


Pred nedeľňajším súbojom bol dlhoročný taliansky reprezentant Buffon na 926 minútach, Rossiho zápis zo sezóny 1993/1994 mal hodnotu 929 minút. Rossi vtedy prekonal bývalého brankára Juventusu Dina Zoffa o 26 minút. "Gratulujem mu, nech si užije tieto momenty. Som rád, že rekord patrí tebe, že je v talianskych rukách," povedal Rossi na adresu Buffona. "Gigi si rekord zaslúžil, predovšetkým vzhľadom na jeho kariéru. Okrem toho, že je výnimočný futbalista, je aj výnimočný človek," dodal tréner Juventusu Massimiliano Allegri.


Rodák z Carrary Buffon sa počas aktívnej činnosti zaradil medzi najlepších brankárov sveta, v roku 2006 sa s talianskou reprezentáciou tešil z titulu majstrov sveta. S turínskym Juventusom získal šesť majstrovských titulov, do "starej dámy" prestúpil v roku 2001 z Parmy, s ktorou sa v sezóne 1998/1999 tešil zo zisku Pohára UEFA. Dvakrát triumfoval aj v Talianskom pohári (1998/99, 2014/15).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies