Buffon dostihol Cannavara: Ďakujem chlapcom a fanúšikom

NETKY.SK • 11 September 2013, 10:39 • 2 min
Buffon dostihol Cannavara: Ďakujem chlapcom a fanúšikom

TURÍN - Taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon odohral v utorok večer svoj 136. reprezentačný zápas a vyrovnal sa tak rekordérovi Fabiovi Cannavarovi, ktorý už kariéru ukončil.

slovakia

left justify in out

Gólman Juventusu nastúpil v Turíne v základnej zostave "squadry azzurry" v kvalifikačnom zápase MS 2014 proti Česku. Duel sa hral práve na štadióne Juventusu, kde Buffon strávil celú svoju bohatú kariéru. Buffon mal po záverečnom hvizde ešte väčší dôvod na radosť, jeho tím sa po výhre 2:1 kvalifikoval na MS 2014 do Brazílie. "Teraz môžeme skutočne oslavovať. Keď už sme sa kvalifikovali, aj môj osobný rekord ma viac teší. Ďakujem všetkým chlapcom za tento moment a že dnes môžeme oslavovať. Vďaka patrí aj fanúšikom za dnešnú podporu a atmosféru," uviedol po stretnutí taliansky gólman pre miestne médiá.

Tridsaťpäťročný Buffon debutoval v talianskom drese ako 19-ročný, keď na zasneženom trávniku v Moskve vystriedal v dôležitom kvalifikačnom dueli o postup na majstrovstvá sveta 1998 zraneného Gianlucu Pagliucu. Populárny "Gigi" bol neskôr kľúčovou postavou Talianov na ich ceste k triumfu na MS 2006.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies