Buffettova Berkshire Hathaway kupuje od P&G výrobcu bateriek Duracell

NETKY.SK • 13 November 2014, 16:01 • 2 min
Buffettova Berkshire Hathaway kupuje od P&G výrobcu bateriek Duracell

WASHINGTON - Investičná spoločnosť Berkshire Hathaway amerického miliardára Warrena Buffetta dnes oznámila, že kúpi od koncernu Procter & Gamble (P&G) jeho divíziu výroby bateriek Duracell výmenou za akcie P&G v hodnote 4,7 miliardy USD (3,77 miliardy eur), ktoré vlastní. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Najväčší výrobca produktov pre domácnosti P&G, ktorý vyrába napríklad plienky Pampers či čistiace prostriedky Tide, súhlasil, že ešte pred dokončením transakcie prispeje sumou 1,8 miliardy USD v hotovosti na rekapitalizáciu firmy Duracell.
     

Koncern P&G už v auguste naznačil, že možno predá niektoré pomaly rastúce dcérske firmy, a v októbri spresnil, že predá Duracell, aby sa mohol sústrediť na svoje rýchlejšie rastúce značky.
     

Dopyt po jednorazových batériách Duracell klesá, ale po batériách, ktoré možno opakovane nabíjať, sa zvyšuje aj vďaka "explózii" elektronických zariadení.
     

Investičná spoločnosť Berkshire vlastnila na konci júna tohto roka 52,8 milióna akcií P&G, čo predstavuje zhruba 1,9-% podiel vo firme.
     

Celá transakcia by sa mala dokončiť v druhej polovici budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies