Buffettov konglomerát Berkshire Hathaway prevezme elektrárenskú firmu Oncor

NETKY.SK • 9 Júl 2017, 15:57 • 2 min
Buffettov konglomerát Berkshire Hathaway prevezme elektrárenskú firmu Oncor

NEW YORK - Konglomerát Berkshire Hathaway amerického miliardára Warrena Buffetta prevezme texaskú elektrárenskú spoločnosť Oncor.

slovakia

left justify in out

Hodnota kontraktu dosahuje 9 miliárd USD (7,89 miliardy eur), čo predstavuje jednu z najväčších akvizícií spoločnosti Berkshire Hathaway.

 

Doteraz najväčšou akvizíciou bolo pre Buffettov konglomerát v minulom roku dokončené prevzatie výrobcu leteckých súčiastok Precision Castparts. Príslušný kontrakt dosiahol hodnotu 32,36 miliardy USD.

 

Firma Oncor so sídlom v Dallase poskytuje služby približne 10 miliónom obyvateľov Texasu. Jej materská spoločnosť Energy Future Holdings sa v roku 2014 dostala pod bankrotovú ochranu po tom, ako v dôsledku prepadu cien energií vzrástol jej dlh na vyše 40 miliárd USD. Berkshire Hathaway kúpi zreorganizovanú Energy Future Holdings, čím následne získa aj firmu Oncor.

 

Prevzatie, ktoré ešte musia schváliť regulačné úrady na štátnej aj federálnej úrovni, ako aj bankrotový súd, by sa malo dokončiť vo 4. štvrťroku tohto roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies