Buffettov holding Berkshire Hathaway sa zbavil akcií ropných koncernov

NETKY.SK • 18 Február 2015, 14:20 • 2 min
Buffettov holding Berkshire Hathaway sa zbavil akcií ropných koncernov

NEW YORK - Prepad cien ropy vyhnal známeho amerického investora a miliardára Warrena Buffetta z ropného sektora.

slovakia

left justify in out

Jeho investičná firma Berkshire Hathaway od konca decembra 2014 nevlastní žiadne podiely v amerických ropných koncernoch Exxon Mobil a ConocoPhillips, ukázala správa firmy pre americký burzový dohľad SEC. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Berkshire mala ešte koncom septembra 2014 vo svojom portfóliu približne 41 milióna akcií Exxon Mobil v hodnote asi 3,7 miliardy USD (3,2 miliardy eur) a 471.994 akcií ConocoPhillips.

 

Zisky oboch koncernov sa na konci vlaňajška prudko znížili. Dôvodom bol pád cien ropy, ktoré od leta klesli viac než o polovicu. Exxon Mobil je najväčším svetovým ropným koncernom kótovaným na burze. ConocoPhillips je treťou najväčšou americkou ropnou spoločnosťou a pôsobí predovšetkým ako dodávateľ služieb pri ťažbe.

 

Spoločnosť Berkshire sa však úplne nestiahla z energetického sektora. Buffettov holding napríklad vlastní podiel v National Oilwell Varco a zvýšil podiel vo firme Suncor.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies