Buffalo delia dva body od play off, siedmy domáci triumf Pens v rade

NETKY.SK • 8 Marec 2012, 08:12 • 2 min
Buffalo delia dva body od play off, siedmy domáci triumf Pens v rade

Buffalo delia dva body od play off, siedmy domáci triumf Pens v rade - Hokej Hokejisti Buffala zvíťazili v noci na štvrtok v zámorskej NHL nad Carolinou 3 2 po predĺžení. O triumfe Sabres rozhodol v 61.

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti Buffala zvíťazili v noci na štvrtok v zámorskej NHL nad Carolinou 3:2 po predĺžení. O triumfe Sabres rozhodol v 61. minúte kapitán Jason Pominville, ktorý využil presilovú hru "šablí". Rakúšan Thomas Vanek si v drese domácich pripísal na konto gól a asistenciu, slovenský obranca Andrej Sekera do hry nezasiahol.
      Buffalo sa výbornými výsledkami v poslednom období začína hlásiť o play off, na ktoré stráca už len dva body. "Táto sezóna sa pre nás nevyvíjala najlepšie. Zakopali sme sa hlboko v diere, nebolo ľahké sa z toho dostať, ale teraz sa začína všetko otáčať k lepšiemu," vyhlásil Pominville. V tabuľke Východnej konferencie je jeho tím na 9. mieste, dva body za ôsmym Winnipegom.
      Pittsburgh aj vďaka dvom presným zásahom Pascala Dupuisa zdolal Toronto 3:2. "Tučniaci" už prehrávali 0:2, ale skóre dokázali zvrátiť a vo svojej hale Consol Energy Center vyhrali siedmy zápas v rade a už jedenásty z posledného tucta. Pritom Toronto bolo v tejto sezóne nezdolané v riadnom hracom čase, keď po dvoch periódach viedlo. Jeho bilanciu 20 výhier, 1 prehra po nájazdoch (pozn. - mimochodom ju Maple Leafs tiež uštedril Pittsburgh) narušil znova Pittsburgh.
      "Cítime, že tento rok sme schopní zvrátiť akýkoľvek nepriaznivý stav a dnes sme to ukázali," trafil klinec po hlavičke Dupuis. Doplnil ho spoluhráč z obrany Matt Niskänen. "Nebýva zvykom, aby sa mužstvo dostalo späť do hry takým spôsobom, akým sme to predviedli my. Väčšinou sú vedúce tímy výborné v držaní si náskoku. Aj keď sme prehrávali 0:2, nič sme nezmenili na našej hre, zostali sme rovnako agresívni a hladní po góloch."

      sumáre:
      BUFFALO - CAROLINA 3:2 pp (0:1, 2:1, 0:0 - 1:0)
      Góly: 21. Myers, 22. Vanek, 61. Pominville - 3. Špaček, 26. Larose. Brankári: Miller - Ward. Strely na bránku: 42:24. Diváci: 18.690.

      PITTSBURGH - TORONTO 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
      Góly: 30. Dupuis, 42. Staal, 45. Dupuis - 22. Kessel, 28. Gunnarsson. Brankári: Thiessen - Gustavsson. Strely na bránu: 33:24. Diváci: 18.539.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies