Budúcotýždová dopravná akcia bude zameraná na rýchlosť

NETKY.SK • 15 Apríl 2016, 12:48 • 2 min
Budúcotýždová dopravná akcia bude zameraná na rýchlosť

BRATISLAVA – Hlavne na dodržiavanie rýchlosti bude zameraná budúcotýždňová dopravná akcia, a to nielen na našich cestách, ale vo všetkých európskych štátoch, ktoré združuje medzinárodná stavovská organizácia Tispol.

slovakia

left justify in out

Práve vysoká rýchlosť je druhou najčastejšou príčinou dopravných nehôd hneď po porušení povinností vodičov. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, prekročená rýchlosť si v prvom štvrťroku tohto roka vyžiadala deväť obetí na cestách, policajti zaevidovali 463 dopravných nehôd, v 90 prípadoch bol dokonca zistený alkohol.

 

Od začiatku roka do 15. apríla je v dopravnej štatistike 3 343 nehôd, v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to o 15 menej. Zomrelo 46 osôb, čo je o 14 menej ako vlani. Dopravní policajti si počas celotýždňovej akcie posvietia aj na iné porušenie dopravných pravidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies