Budúcnost EÚ bude predmetom summitu štátov Beneluxu a V4

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 11:20 • 2 min
Budúcnost EÚ bude predmetom summitu štátov Beneluxu a V4

BRUSEL - O usporiadaní spoločného stretnutia štátov Beneluxu a Vyšehradskej štvorka (V4) na tému budúcnosti Európskej únie dnes informoval holandský premiér Mark Rutte.

slovakia

left justify in out

Oznámil to pred začiatkom zasadnutia lídrov členských štátov EÚ o pripravovanom summite v Ríme venovanom budúcnosti Únie po odchode Spojeného kráľovstva.

 

Rutte pozvánku štátom V4 ohlásil v prítomnosti belgického premiéra Charlesa Michela a predsedu luxemburskej vlády Xaviera Bettela. Podrobnosti o mieste ani čase konania stretnutia neuviedol. Podobný summit o budúcnosti Únie chce Rutte usporiadať aj s pobaltskými štátmi.

 

Podľa diplomatických zdrojov padol návrh na usporiadanie spomínaného stretnutia počas nedeľňajšej neformálnej schôdzky ministrov zahraničných vecí Beneluxu a V4. Stretnutie sa zrejme uskutoční až po summite v Ríme, na ktorom si EÚ 25. marca pripomenie 60. výročie podpisu Rímskych zmlúv a bude na ňom reč o jej ďalšom vývoji.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies