Budúcnosť Sýrie podľa Asada zmení politickú mapu sveta

NETKY.SK • 5 Október 2016, 09:48 • 2 min
Budúcnosť Sýrie podľa Asada zmení politickú mapu sveta

BEJRÚT - Budúcnosť Sýrie zmení politickú mapu sveta, uviedol v utorok pre teheránsky štvrťročník zahraničnopolitických štúdií sýrsky prezident Bašár Asad.

slovakia

left justify in out

"Vývoj v Sýrii bude mať vplyv na politickú mapu sveta," povedal Asad a dodal, že víťazstvo Sýrie spôsobí šírenie myšlienok nezávislého vývoja (vo svete), čoho sa Západ najviac obáva.

"Likvidácia terorizmu v Sýrii bude mať vplyv na celé ľudstvo," povedal Asad, pričom podotkol, že nevylučuje ani rozhovory s teroristami, ak to prispeje k zastaveniu krviprelievania v Sýrii.

"Je pravda, že rokovať s teroristami je neprípustné, ale ak sa vďaka dialógu podarí zastaviť krviprelievanie, treba to urobiť," povedal na margo rokovania so svojimi odporcami sýrsky prezident, ktorý tiež zdôraznil, že vládne sily nemôžu bojovať proti teroristom bez "podpory ľudu".

 

Podľa Asada Spojené štáty vedú vojny preto, aby na svete nastolili svoju hegemóniu, a útočia na tie krajiny, ktoré takúto politiku Washingtonu odmietajú. "Spojené štáty rozpútavajú vojny s cieľom nastoliť na celom svete svoju hegemóniu a útočiť na štáty, ktoré sa tomu vzpierajú," povedal Asad a obvinil Washington, že tieto metódy uplatňuje v Sýrii a pokúša sa o to aj v Iráne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona