Budúcnosť medicíny je tu: Tento počítač vie s veľkou pravdepodobnosťou predpovedať smrť

NETKY.SK • 16 September 2015, 10:57 • 2 min
Budúcnosť medicíny je tu: Tento počítač vie s veľkou pravdepodobnosťou predpovedať smrť

BOSTON – Desivá presnosť! Lekári v jednej bostonskej nemocnici majú k dispozícii počítač, ktorý s pravdepodobnosťou 96% dokáže predpovedať smrť.

slovakia

left justify in out

V bostonskej nemocnici Beth Israel používajú počítať každý deň. Dokonca dokáže vyhodnotiť aj dáta, ktoré o 250-tisíc pacientoch nazbierali za posledných 30 rokov.

 

„Na 96% dokážeme predpovedať, či pacientovi hrozí smrť. Ak počítač tvrdí, že umriete, tak pravdepodobne sa tak stane za najbližších 30 dní. Umelá inteligencia je skutočne o rozširovaní lekárových možností starostlivosti o pacienta,“ povedal pre BBC lekár Steve Horng.

 

Počítač dokonca vie určiť aj pacientovu diagnózu. „Práve teraz zo záznamov vidím, že pacient má na 99% bolesti v oblasti hrudníka, ale len má 2% šancu, že dostane rakovinu. Tak presné dáta sme nikdy nemali,“ dodáva doktor Horng.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies