Budúcnosť ukáže, či sa vládny program podarí naplniť

NETKY.SK • 4 August 2010, 07:38 • 2 min
Budúcnosť ukáže, či sa vládny program podarí naplniť

Budúcnosť ukáže, či sa vládny program podarí naplniť

slovakia

left justify in out

Prezident SR Ivan Gašparovič vždy verí, že keď sa začína niečo nové, bude sa to aj napĺňať. Podľa jeho slov čas je neúprosný a ľudia sú tvrdí kontrolóri, takže je na zodpovednosti všetkých tých, ktorí si tento program dali. Povedal dnes na pôde parlamentu v Bratislave po tom, ako si vypočul uvedenie návrhu Programového vyhlásenia vlády SR z úst premiérky Ivety Radičovej.
      Ako poznamenal, predstavy, s ktorými predstúpila pred zákonodarcov, stoja za uváženie a budúcnosť ukáže, či ich vláda dokáže naplniť. Podľa prezidenta je v programe aj veľa takých opatrení, ktoré naplniť nebude jednoduché.
      Na otázku, či mu bol bližší program bývalého kabinetu pod vedením premiéra Roberta Fica, odpovedal, že za štyri roky vývoj pokročil, a preto sa treba reálne pozerať aj na vládny program. Podľa neho nejde o to, či program podporí koaličný alebo opozičný poslanec, ale či sa stotožní s krokmi, ktoré treba vykonať. Jeho najviac zaujali reformy školstva a oblasť zdravotníctva.
      Konštatoval, že stabilita vlády je v rukách koalície.  Podľa jeho slov dohoda medzi SaS a ich poslancami zo združenia Obyčajní ľudia o tom, že počas celého volebného obdobia zostanú v ich  klube, ešte neznamená, že budú vládu podporovať aj pri všetkých zákonoch. „A ak ich budú chcieť z klubu vylúčiť, ich záväzok sa tiež naplniť nemusí,“ upozornil prezident.
      Gašparovič nevidí dôvod, prečo by mal parlamentu vracať zákony, o ktorých je presvedčený, že budú v prospech občana. Na druhej strane však nevidí dôvod meniť napríklad sociálne zákony, ktoré už podpísal. „Ja s parlamentom ani s vládou nesúťažím,“ vyhlásil.
      Na margo situácie s hlasovacou kartou, ktorú si predseda parlamentu Richard Sulík zabudol pri prezentácii, objasnil, že to nemusela byť jeho chyba, keďže mu ju nedali do materiálov. Samotný Sulík k priebehu dnešnej schôdze uviedol, že dnes sa to dalo zvládať. „Dalo sa zabudnúť si kartičku, ale to som tiež zvládol, čiže zatiaľ sa darí,“ dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies