Budúcich právnikov čaká sklamanie! Prax advokátskeho koncipienta sa neskráti

NETKY.SK • 5 December 2017, 12:22 • 2 min
Budúcich právnikov čaká sklamanie! Prax advokátskeho koncipienta sa neskráti

BRATISLAVA - Dĺžka praxe advokátskeho koncipienta sa neskráti z piatich rokov na tri. Plénum totiž odmietlo novely zákona o advokácii z dielne hnutí Sme rodina a OĽaNO.

slovakia

left justify in out

"Súčasne platná päťročná prax advokátskeho koncipienta sa javí ako neopodstatnene dlhá až diskriminačná oproti iným právnickým profesiám," zhodujú sa poslanci z hnutí OĽaNO a Sme rodina.

 

Trojročná prax by podľa Sme rodina zásadne zvýšila záujem o advokáciu zo strany právnikov pochádzajúcich zo všetkých spoločenských vrstiev obyvateľstva. "Dôležitým pozitívom nami navrhovanej zmeny bude tiež zníženie odlivu ambicióznej časti potenciálnych advokátov do zahraničia," doplnili kollárovci.

 

Hnutie OĽaNO chcelo tiež zjednodušiť prístup k slobodnému povolaniu advokáta tak, aby bolo možné do praxe advokátskeho koncipienta započítať aj prax vyššieho súdneho úradníka či inú právnu prax. Poslanci pripomínajú, že dnes možno započítať prax len niektorých právnických profesií, ako napríklad sudca či právny čakateľ prokuratúry.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies