Budúci zubní lekári pôjdu opätovne do ulíc propagovať ústnu hygienu

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 14:55 • 2 min
Budúci zubní lekári pôjdu opätovne do ulíc propagovať ústnu hygienu

KOŠICE/VRANOV NAD TOPĽOU - Slovenský spolok študentov zubného lekárstva zorganizuje na prelome apríla a mája tohto roka ďalší ročník celoslovenského projektu, ktorý je zameraný na oblasť prevencie pred ochoreniami ústnej dutiny.

slovakia

left justify in out

"Zubný kaz sa vyskytuje u 75 % našej populácie. Základom prevencie  zubného kazu je správna ústna hygiena, ktorú si môže osvojiť každý. Študenti  zubného lekárstva chcú preto opätovne ponúknuť svoj čas a získané vedomosti a naučiť ľudí správnym postupom ústnej hygieny," uviedla na margo pripravovaného podujatia jeho spoluorganizátorka Amália Antolíková.
     

Študentka zubného lekárstva z Vranova nad Topľou ďalej uviedla, že počet miest, v ktorých sa tohtoročná akcia bude konať, vzrástol oproti vlaňajšku z 12 na 18. "Projekt začne svoju púť 23. apríla v Bratislave, prejde celým Slovenskom a skončí sa 6. mája v Košiciach," doplnila Antolíková.
     

Študenti budú informovať verejnosť o správnej technike čistenia zubov na verejných priestranstvách, námestiach či v priestoroch obchodných centier. Okrem už spomínaných miest sa zastavia aj v Trnave, Nitre, Trenčíne, Banskej Bystrici, Bojniciach, Ružomberku, Žiline, Liptovskom Mikuláši, Martine, Levoči, Poprade, Spišskej Novej Vsi, Tatranskej Štrbe, Prešove, Michalovciach a Bardejove. 
     

Študentom zubného lekárstva sa počas vlaňajšieho - prvého ročníka podujatia s názvom Spolu za zdravý a krásny úsmev, podarilo poučiť o správnych postupoch ústnej hygieny približne 5000 ľudí. V tomto roku chcú spomínané číslo vzhľadom na vyšší počet miest zapojených do akcie, prekonať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies