Budúci týždeň sa pre ľudí bez domova uskutoční celoslovenská potravinová zbierka

NETKY.SK • 11 November 2015, 14:24 • 2 min
Budúci týždeň sa pre ľudí bez domova uskutoční celoslovenská potravinová zbierka

BRATISLAVA - Slovenská katolícka charita (SKCH) opäť organizuje celoslovenskú potravinovú zbierku na pomoc ľuďom v núdzi. Cieľom je pomáhať bezdomovcom, sociálne slabším či opusteným matkám darovaním trvanlivých potravín alebo drogérie. Zbierku spoluorganizuje Evanjelická diakonia a organizácia na pomoc ľuďom bez domova Depaul Slovensko.

slovakia

left justify in out

„Pripravovaná zbierka bude aj tento rok ukážkou empatie a ochoty pomôcť ľuďom v núdzi. Pred Vianocami, na ktoré sa všetci bez rozdielu každý rok tešíme, môže byť pre niekoho výnimočnou pomocou aj cukor a múka v porovnaní so stolom hojnosti v iných domácnostiach,“ uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. Od pondelka 16. novembra do soboty 21. novembra budú môcť zákazníci obchodného reťazca Tesco už po tretíkrát pomôcť sociálne slabším. Stačí, ak nakúpia trvanlivé potraviny alebo hygienické potreby a odovzdajú ich dobrovoľníkom pri vstupe do predajne. Potraviny následne poputujú tým, ktorí ich potrebujú. Tento rok bude zbierka v 78 obchodoch na celom Slovensku.

 

Ľuďom v núdzi najviac pomôžu trvanlivé potraviny ako múka, cestoviny, strukoviny, konzervy, olej, mlieko, cukor, soľ, koreniny, ale aj pracie, čistiace a dezinfekčné prostriedky a prostriedky osobnej hygieny. "Podpora je určená v prvom rade pre sociálne slabších, krízové centrá pre matky s deťmi a vo forme varenej stravy z vyzbieraných potravín pripravíme jedlá aj pre ľudí bez domova," dodal Gumulák. Minulý rok sa podarilo vyzbierať 48 ton potravín a drogérie v celkovej hodnote 68-tisíc eur, z čoho sa dalo pripraviť 109-tisíc porcií teplého jedla.
Zoznam zapojených predajní a všetky informácie k potravinovej zbierke sú na internetovej stránke www.potravinovazbierka.sk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona