Budúci týždeň môžu byť nočné mrazy na väčšine územia Slovenska

NETKY.SK • 29 September 2013, 20:13 • 2 min
Budúci týždeň môžu byť nočné mrazy na väčšine územia Slovenska

BRATISLAVA - V najchladnejších oblastiach ako Kysuce, Orava, Liptov, Spiš a severná polovica východného Slovenska sa v tomto období môže ojedinele vyskytnúť teplota až okolo -6 stupňov.

slovakia

left justify in out

Koncom budúceho týždňa by sa mala na území Slovenska vyskytnúť noc, kedy bude mrznúť na väčšine územia. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

"Od severu bude do našej oblasti počas najbližších dní naďalej zasahovať tlaková výš a dokonca v období od 3.10. do 5.10. prechodne ešte zosilnie prílev veľmi chladného vzduchu od severu až severovýchodu a preto predpokladáme, že v tomto období sa na Slovensku vyskytne noc, kedy bude mrznúť na väčšine územia," informuje SHMÚ.

V najchladnejších oblastiach ako Kysuce, Orava, Liptov, Spiš a severná polovica východného Slovenska sa v tomto období môže ojedinele vyskytnúť teplota až okolo -6 stupňov.

Ako ďalej informuje SHMÚ, na Lomnickom štíte je od 18.9. každý deň súvislá snehová pokrývka.

"Je to dosť nezvyčajná situácia pretože za normálnych okolností na tomto mieste zaznamenávame v septembri šesť dní so snehovou pokrývkou. Keďže sme v roku 2013 zatiaľ (do 29.9. vrátane) na Lomnickom štíte mali sneh na povrchu až 15 dní, tak sme uvedenú priemernú hodnotu už dávno prekročili," uvádzajú meteorológovia. Vzhľadom na to, že počas najbližších šiestich dní neočakávajú žiadne výrazné oteplenie, je veľmi pravdepodobné, že sa súvislá snehová pokrývka na najvyššie položenej meteorologickej stanici udrží minimálne do 5.10.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies